Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوبخت گفت: اکنون به هر دلیلی از جمله وجود نقدینگی، خیلی‌ها تلاش می‌کنند ریال‌های خود را به دلار تبدیل کنند، قطعا ما این مقدار دلار نداریم که افراد بتوانند ریال هایشان را به ارز و سکه تبدیل کنند.

به گزارش صدای ایران از ایسنا، محمدباقر نوبخت در حاشیه حضور در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره تمهیدات دولت درخصوص بازار ارز افزود: از نظر تراز منابع و مصارف مشکلی نداریم، منابع از دو محل فروش نفت و صادرات غیرنفتی تامین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: منابع از فروش نفت حدود 52 – 53 میلیارد دلار، و همچنین منابع از صادرات غیرنفتی که بخش عمده آن پتروشیمی و فولاد و بخش دیگر آن از خرده صادرات است، حدود 45 میلیارد دلار است.

نوبخت افزود: ما صادرات غیرنفتی را به دو بخش 80 و 20 درصد تقسیم کرده ایم که 80 درصد شامل صادرات پتروشیمی و فولاد و 20 درصد شامل خرده صادرات است.

سخنگوی دولت گفت: ما از بخش صادرات نفتی و غیرنفتی در مجموع حدود 95 میلیارد دلار درآمد‌ها یا دریافت‌های ارزی داریم، در حالی که مصارف ما که عمدتا در بخش واردات است از 75 تا 76 میلیارد دلار بیشتر نیست.

وی افزود: واردات کالا هیچ وقت فراتر از 47 تا 50 میلیارد دلار نرفته است، اگر حدود 20 میلیارد دلار واردات خدمات را هم اضافه کنیم، واردات ما از 75 تا 76 میلیارد دلار بیشتر نیست.

سخنگوی دولت گفت: اکنون منابع ارزی از مصارف بیشتر است، اما مشکلی که وجود دارد و در 5 تا 6 هفته گذشته شدت گرفت، یک اشتیاق و گرایش برای تبدیل موجودی ریال به ارز بود.

وی افزود: ما برای خدمات و کالا‌ها ارز داریم، اما اینکه بتوانیم نوعی سرمایه خارج از کشور را تامین کنیم ارز نداریم، باید واقعیت را به مردم بگوییم این مقدار در توانایی ما نیست.

نوبخت گفت: اکنون به هر دلیلی از جمله وجود نقدینگی، خیلی‌ها تلاش می‌کنند ریال‌های خود را به دلار تبدیل کنند، قطعا ما این مقدار دلار نداریم که افراد بتوانند ریال هایشان را به ارز و سکه تبدیل کنند.

وی افزود: امسال بیش از 7 میلیون قطعه سکه فروختیم، آیا سال گذشته نیز همینگونه بود؟ تا حدی می‌توانیم سکه تامین کنیم، اما اگر قرار باشد که همه ریال هایشان را به سکه تبدیل کنند، نمی‌شود.

سخنگوی دولت گفت: برای آنکه بتوانیم به نیاز‌های اساسی و ضروری کشور پاسخ بدهیم، منابع داریم، اما اگر همه بخواهند این همه بار روی طلا، سکه و ارز بگذارند نمی‌شود، هیچ کشوری قادر به چنین کاری نیست.

وی افزود: در چنین شرایطی که بی جهت قیمت ارز بالا می‌رود و پول ملی تضعیف می‌شود، انتظار شاید این باشد که اگر کسی ارزی هم دارد آن ارز مختصر خود را نیز عرضه کند.

نوبخت گفت: ملت‌هایی که در طول تاریخ توانستند درقبال منابع و پول ملی شان اقدام مثبت انجام دهند، همه همدست و همراه شدند، از این جهت ضمن سپاس فراوان از همه مردم، این انتظار را داریم که در کنار دولت باشند و به خودمان کمک کنیم.

وی افزود: البته دولت برای اینکه مردم با این افزایشی که در بازار‌های غیررسمی و غیرقانونی برای ارز وجود دارد گرفتار نشوند، اعلام آمادگی کرد همه کالا‌های مورد نیاز جامعه را با ارز 4200 تومان تامین کند.

سخنگوی دولت گفت: دولت حتی حاضر شد به یک بخش 3000 میلیارد تومان یارانه بدهد تا نیاز‌های آن بخش را با ارز 3800 تومان تامین کند، آیا انصاف است اکنون که دولت از ابتدای سال تا 25 خرداد بالغ بر 9 میلیارد و 700 میلیون دلار ارز پرداخته، نه ثبت سفارش و نه تخصیص بلکه پرداخت کرده و با زحمت ارز را با قیمت 4200 تومان برای واردات تامین کرده است تا مردم زیر فشار گرانی نباشند، عده‌ای بگویند که، چون در یک بازار غیررسمی ارز با بیش از 4200 تومان خرید و فروش می‌شود پس هر چند ما با ارز 4200 تومان این را وارد کردیم، مبنای محاسبه مان آن ارز غیررسمی باشد؟ البته این افراد تعدادشان محدود است.

وی تاکید کرد: اینجاست که دستگاه‌های نظارتی باید قاطعانه از مردم حمایت کنند و در کنار مردم باشند، آنچه را دولت برای مایحتاج مردم موظف است به قیمت متعارف و متناسب تامین کند، در هر شرایطی تامین خواهد کرد.

نوبخت گفت: برای آنکه نظمی ببخشیم، کالاهایمان را به سه گروه تقسیم کردیم، کالا‌های گروه اول آن‌هایی هستند که از ارز نفتی استفاده می‌کنند؛ کالا‌های گروه دوم از آن 80 درصد ارز صادرات غیرنفتی استفاده می‌کنند و کالا‌های گروه سوم از آن 20 درصدی که به عنوان خرده صادرات محسوب می‌شود، استفاده می‌کنند.

وی افزود: برای اینکه نظام بیشتری بدهیم و ارز به نیاز‌ها و کالا‌های اساسی اختصاص پیدا کند، جدولی تهیه شده است و 1339 قلم کالا هست که ما، چون مشابه آن را در داخل داریم و در داخل قدرت تامین و عرضه آن کالا‌ها را داریم، واردات آن‌ها را ممنوع اعلام کردیم تا واقعا از این ارقامی که در اختیارمان هست به نحو شایسته‌ای استفاده کنیم.

سخنگوی دولت گفت: برای شرایط بدبینانه سه بودجه تعیین کرده ایم، غیر از بودجه‌ای که اکنون قانون بودجه در اختیار ما گذاشته است؛ ما سه بودجه اضطراری داریم به تناسب هر اتفاقی که بیفتد از آن بودجه هایمان استفاده می‌کنیم.

وی افزود: با اطمینان عرض می‌کنم که دولت عزم این را دارد و با همه وجود تلاش خواهد کرد تا آنچه موردنیاز اساسی کشور هست، با قیمت مناسب تهیه کند و در اختیار مردم قرار دهد.

نوبخت تاکید کرد: برخی‌ها کالا‌ها را با ارز 4200 تومان وارد می‌کنند، اما در مبنای محاسبه بدون آنکه پول ارز غیررسمی را پرداخت کرده باشند، ارز غیررسمی را محاسبه می‌کنند که این گرانفروشی است و از دستگاه‌های نظارتی دقت و پیگیری مجدانه‌ای را در این زمینه انتظار داریم.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: نوبخت سخنگوی دولت دلار سکه نقدینگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۵۲۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران

به گزارش صدای ایران از ایرنا، آمار‌های منتشر شده توسط اداره آمار ترکیه نشان می‌دهد که مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سه ماه نخست ۲۰۲۴ به یک میلیارد و ۳۶۴ میلیون دلار رسیده است.

مبادلات تجاری دو کشور در این دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۱۶ درصدی داشته است. در سه‌ماهه نخست سال میلادی گذشته یک میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار کالا بین دو کشور مبادله شده بود.

افت مبادلات تجاری دو کشور در این دوره مربوط به افت واردات ترکیه از ایران بوده است. ترکیه در ماه‌های ژانویه تا مارس سال میلادی گذشته ۹۳۴ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود؛ این رقم با افت ۴۱ درصدی در سه‌ماهه نخست امسال به ۵۴۷ میلیون دلار رسیده است.

در عین حال صادرات ترکیه به ایران در سه‌ماهه نخست امسال با رشد ۱۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۸۱۷ میلیون دلار رسیده است. ترکیه در سه‌ماهه نخست سال قبل ۷۰۱ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.

بر اساس این گزارش مبادلات تجاری ایران با این کشور در سال ۲۰۲۳ به ۵ میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار رسیده بود. ترکیه در این سال ۳ میلیارد و ۳۱۰ میلیون دلار کالا به ایران صادر و ۲ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

دیگر خبرها

  • آخرین قیمت طلا، سکه و دلار تا پیش از امروز ۱۵ اردیبهشت
  • جریمه قاچاقچی سیگار در اردبیل
  • تصویری غم‌انگیز از سقوط ارزش ریال + عکس
  • رشد ۲۸ درصدی مبادلات تجاری از گمرکات کردستان در فروردین سال جاری
  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • ۷۲ میلیارد جزای نقدی بابت قاچاق ۳۹۱ دستگاه سرخ کن
  • کالای قاچاق در اردبیل به مقصد نرسید
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه