Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، بعد از آنکه بانک مرکزی خرید و فروش ارز در صرافی‌ها را ممنوع کرد، نقدهای بسیاری به این سیاست وارد شد که در جای خود درست بود و در همین راستا، چند ماه بعد یعنی در نیمه دوم مرداد ماه فعالیت صرافی‌ها از سر گرفته شد.

یکی از نقدهایی که به این سیاست گرفته می‌شد این بود که با این اقدام، عرضه ارز حاصل از صادرات غیرنفتی متوقف می‌شود و نیازی که به طور طبیعی با این عرضه تامین می‌شد، با این سیاست از عرضه آن جلوگیری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

همچنین در محاسبات اولیه با استناد به آمار صادرات غیرنفتی، عنوان می‌شد میزان منابع ارزی بیش از نیازهای ارزی است و به همین دلیل نباید نرخ ارز افزایش قابل توجهی داشته باشد و نگرانی نیست و همه تقاضاها در اقتصاد قابل تامین است.

اما بررسی‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد بخشی از ارز حاصل از صادرات غیرنفتی وارد کشور نمی‌شود و یا اساسا وارد چرخه فعالیت‌های اقتصادی کشور نمی‌شود. در واقع صادرکننده ارز خود را در مرز به ریال تبدیل و ریال وارد کشور می‌کند. 

مدیران بانک مرکزی معتقدند حدود 11 میلیارد دلار از درآمد حاصل از صادرات کشور نه به صورت ارزی بلکه به صورت ریالی وارد کشور می‌شود. در واقع به ازای این 11 میلیارد دلار صادرات، ارزی وارد کشور نمی‌شود اما مدت‌هاست سیاست‌گذاران ارزی این میزان صادرات را جزء درآمد و ورودی ارز به کشور در نظر می‌گیرند.

در جریان قرار نگرفتن این میزان ارز حاصل از صادرات علاوه بر ایجاد اختلال در تراز پرداخت‌های خارجی، نیاز بازار ارز به عرضه ذخایر ارزی بانک مرکزی را موجب می‌شود.

بانک مرکزی در این مدت چند بخشنامه ابلاغ کرد که براساس آن صادرکنندگان هم می‌توانند در سامانه نیما و هم در بازار آزاد ارز حاصل از صادرات را به فروش برسانند و از طرف دیگر سه ماه پس از صادرات مهلت دارند ارز به دست آمده را وارد چرخه اقتصاد کشور کنند. اما با این وجود برخی صادرکنندگان نسبت به این الزام معترض هستند.

پدیده فروش ارز حاصل از صادرات در مرز و تبدیل آن به ریال در یک سال اخیر و پس از بروز نوسانات ارزی شکل گرفته و به نظر می‌رسد برای جلوگیری از ادامه این روند، سیاست‌گذاری و اقدام سایر نهادها را می‌طلبد.

منبع: فارس

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۸۰۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید

به گزارش قدس آنلاین، قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه در آسیا کاهش یافته است که یکی از دلایل آن می‌تواند نشانه‌هایی از وضع سیاست‌های سختگیرانه پولی توسط فدرال رزرو در اجلاس امروز باشد.
کاهش تقاضا برای طلا به عنوان یک پشتوانه ایمن در بحبوحه آرام شدن تنش‌های ژئوپلیتیکی در دنیا قیمت طلا را نسبت به اوج ماه آوریل پایین آورده و آن را در برابر سیاست نرخ بهره بالای بانک مرکزی آمریکا آسیب پذیر کرده است.
قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱۳ درصد کاهش به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۳۸ درصدی به ۲۲۹۴ دلار و ۱۰ سنت رسیده است.

تمرکز سرمایه‌گذاران در حال حاضر به نتیجه اجلاس دو روزه فدرال رزرو معطوف شده که قرار است امروز منتشر شود. انتظار می‌رود بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد.
اما برخی پیش‌بینی می‌کنند جروم پاول رئیس فدرال رزرو با توجه به نرخ بالای تورم، سیاست‌های سختگیرانه‌ای را پیشنهاد دهد.
بالا رفتن تورم باعث شده تاجران انتظار خود از کاهش زود هنگام نرخ بهره را پایین بیاورند. در حال حاضر پیش بینی می‌شود بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را اولین بار در ماه سپتامبر کاهش دهد.
نرخ بالای بهره به ضرر طلاست چون هزینه نگهداری آن را به عنوان یک سرمایه غیر سودده افزایش داده و تمایل برای خرید این فلز گرانبها را پایین می‌آورد. 
ارزش دلار هم افزایش یافته و به بالاترین رقم طی ۶ ماه گذشته رسیده است. بالا رفتن ارزش دلار خرید طلا برای دارندگان سایر ارزهای دنیا گرانتر کرده و تمایل برای آن را پایین می‌آورد.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با ۰.۰۱ درصد کاهش به ۲۶ دلار و ۶۵ سنت رسید و پلاتین با یک کاهش ۰.۲۶ درصدی ۹۳۵ دلار و ۴۳ سنت معامله می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی سال ۱۴۰۱ اعلام شد
  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه ریال را به رسمیت بشناسیم
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • در سال جهش تولید، ارز چند نرخی را حذف کنید
  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد